Kutyásfotók.hu – Mert szeretjük a kutyusokat

Olvasni jó! Mielőtt kutyám lett rengeteg könyvet olvastam el nevelésről, kiképzésről. Azt mondom ezekben a témákban érdemesebb nem csak könyvből elsajátítani a tudást. Alapnak jó lehet, azonban nem árt gyakorlati tudást sem szereznünk mellette. Van néhány könyv, amit már kutyásként olvastam el, valamelyiket többször is. Ha érdekel a kutyád viselkedése, lélektana, vagy csak segítséget szeretnél kapni kutyaválasztásban, ezek a könyvek neked is tetszeni fognak.


5 hasznos könyv kutyásoknak

1. Cesar Millan – Csodálatos kutyadoki
Gondolom kutyás körökben nem kell bemutatnom Millant, a legtöbben már hallottak róla, de legalábbis tudják, hogy kutyás témákban lehet segítségül hívni. Leginkább akkor, ha valami nem klappol a kutyád és közted. Rengeteg problémás kutyát fogadott be, akiket menhelyeken elaltattak volna, vagy akikkel nem bírt a gazdijuk. Ezek a kutyák élik vele gondtalan mindennapjaikat. A könyvből megismerhetjük a kezdeteket, bemutatja a falka életét, a kutyák viselkedésének megváltozását. Millan elmondja miként változott meg feleségével való viszonya is, azáltal, hogy a kutyákkal foglalkozott. A könyv érdekes, nehéz letenni és legszívesebben azonnal ki is próbálnád a gyakorlatban. Nem csak egyszer érdemes elolvasni!

2. Bernáth István – Kutyafajták kislexikona
Gyerekkoromban imádtam lapozgatni ezeket a nagy színes, képes könyveket, és kiválasztottam mindig belőle, hogy milyen fajta kutyáim lesznek. Felsoroltam persze vagy 5-10 fajtát, aztán néha hozzávettem még párat, de végül az alap sorrend nem változott. Egy kutyás háztartásból nem hiányozhat egy ilyen lexikon. Ha most gondolkozol kutya vásárlásban, neked is tetszeni fog a fajtaismertető. Otthon a családdal pedig közösen ki tudjátok választani a számotokra legmegfelelőbbet. A könyv segít eligazodni, melyik kutyának milyen szükségletei vannak, melyik alkalmas sportolásra, munkakutyának vagy „csak” házikedvencnek.

3. Konrad Lorenz – Ember és kutya
Nagyon jó, könnyed olvasmány, már-már regényszerű bemutatásban ismerhetjük meg a kutyák lélektanát, viselkedését. Konrad saját kutyáin keresztül ismerteti meg az olvasóval milyenek is a kutyák. Megismerhetjük Krokit a tacskót, aki nem ragaszkodik senkihez, Stasi a csau-csau-farkaskutya keveréket, aki viszont mindennél ragaszkodóbb. Azt is megtudhatjuk a könyvből, hogy milyen kutyát érdemes választanunk, hogy az együtt töltött idő ne kínszenvedés legyen, se kutyának, se gazdának.


5 hasznos könyv kutyásoknak

4. Csányi Vilmos – Segítség, kutyás lettem!
Csányi Vilmos neve sem újdonság kutyás berkekben. A neves etológus több könyvet is írt, mindegyik élvezetes olvasmány. A segítség kutyás lettem! A kutyák érzéseit mutatja be. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy mit csinálnak a kutyák, hanem azt is, hogy miért. Ebben a könyvben is, mint ahogy eddig a többiben is, feltűnik Bukfenc és Jeromos a szerző két kutyája is. Üdítő könyve!

5. Vámosi-Nagy Nóra – Klikk, ahogy a kutyák szeretnek tanulni
Végezetül pedig egy kiképzésről szóló könyvet ajánlanék. Aki szeretné megismerni a klikkeres kiképzés alapjait, ne hagyja ki ezt a könyvet. Kezdőknek tökéletes, elsajátíthatják a klikkerképzés tudnivalóit. A klikker egy „klikk” hangot adó eszköz. A kiképzés a pozitív megerősítésre épül. A klikker által a kutya könnyedén sajátít el feladatokat, sokkal nagyobb öröm lesz a tanulás kutya és gazdi számára is.


5 hasznos könyv kutyásoknak

Írta: msparis

Képek: pixabay

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Nem
  • Talán
  • Elmegy
  • Tetszik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.